Antara yg tercantik pada diri manusia ialah mata. Jika di Acheh Indonesia ada kaum melayu di sana yg bermata biru mungkin berita buruknya ada yg pupus kerana Tsunami yg berlaku dulu. Warna mata ada juga yg berlaku kerana KENAN mcm kes di Msia ada ibu mengandung yg terperanjat kucing mata biru dapat anak lelaki warna mata biru peliknya kucing itu tidak pernah dilihat sebelum ini spt yg dilapor media utama kita.

Bayangkan kajian pakar dianggarkan mata manusia boleh melihat dan beza 10 juta warna. Sumber Stockexchange

Gambar mata close up kelihatan seperti hutan berkabus menakutkan!

Gambar mata close up kelihatan seperti hutan berkabus menakutkan!

Galaksi dan alam semesta kita yg besar ini pun dapat kita rangkumkan dalam mata dan hati bersekali dan tentunya warna pelbagai itu insyaallah dapat juga dilihat. Itulah sebabnya manusia semuanya boleh dikatakan kaya melainkan mereka yg diuji kekurangan dalam takdirnya.

Kurnia Allah yg pelbagai dan tentunya kaum manusia di barat dulu juga meminta warna mata pada anak anak mereka ini supaya cantik tetapi kemudiannya tidak bersyukur dan kini ujian kepada kaum sebelah asia pula apakah kita bersyukur mungkin dengan kurnia ini?

Ana Ghoib lagi fikir dan kagum ciptaan tuhan mata umpama KACA dalam diri manusia…taubat dan takut memikir keindahan tuhan pula.

Allah dalam firmannya kepada Muhammad saw berkata ‘ Hendaklah engkau banyak menangis wahai Muhammad ‘ syahdu dan ajaib bukan perintah ini tetapi yg menangis itu bukanlah mata cuma hati yg berkait.

Mata ini kelemahannya adalah KAGUM. Itulah perangkap yg selalu dilupakan manusia yg menjadi senjata iblis yg musnah kerana salah kekaguman pada penglihatannya. Di dalam senarai nama nama Allah yg 99 tiada disebut nama Allah yang Maha Kagum namun di sini Ana Ghoib mahu memberitahukannya begitu juga nama Allah Yang Maha Setia juga tiada dan tidak di ajar mana mana guru namun kini kita tahu sedikit insyaallah.

Kesimpulannya dari kecantikan mata ini jagalah arah KAGUM DAN SETIA nyadan keutamaan adalah kepada yang empunya nama Allah yg paling patut dipandang penuh kepada zat yang setia oleh mata orang beriman muslim yg setia untuk mencapai iman mukhlis suci murni licin dari syirik kekaguman dan kecurangan dari mata yg tidak setia.

Sekian Just Another sermon by ana ghoib.

Gambar Mata Berbanding Galaxy yg diambil oleh telescope Hubble. Allahuakbar

Lagi bukti mata cantik orang kulit hitam klik sini bukan Photoshop.

gambat mata dan langit

woman eyes 1

mata biru cantik

Tolong Komen & Share