Azeez Rahim bekas pengerusi Tabung Haji ditahan SPRM kes rasuah. – Foto Ahmad Irham Mohd Noor

Anggota Parlimen Umno, Datuk Seri Abdul Azeez Abdul Rahim menyifatkan penangkapannya oleh Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia sebagai harganya untuk kekal dalam parti itu.

Dalam catatan Facebook semalam, Azeez berkata beliau bersedia untuk menghadapi apa yang mungkin akan datang, termasuk masa penjara kerana itu adalah harga kesetiaannya kepada Umno.

Pengerusi bekas Tabung Haji, abangnya dan seorang saudara telah ditahan reman selama empat hari dari semalam.

“Ini (penangkapan) adalah harga yang saya perlu bayar untuk perjuangan saya. Sekiranya saya berhenti dari Umno minggu lalu, anda mungkin tidak melihat saya seperti ini (digari dan dalam pakaian lokup SPRM).

“Tidak kira apa-apa dakwaan, halangan atau ancaman yang timbul, saya tidak akan meninggalkan atau meninggalkan perjuangan Umno.

“InsyaAllah saya akan kekal kuat dengan Umno,” katanya dalam status yang dimuat naik oleh seorang admin yang memetik Azeez dari Mahkamah Majistret Putrajaya semalam.

Terdahulu pada bulan Mei, pejabat dan kediamannya di Baling, Kedah dan Petaling Jaya diserbu. Pihak berkuasa mendapati hampir RM1 juta wang tunai dan barang berharga.

Nota Ana Ghoib: POOOODAHHH Bijan heret parti, Ajis heret parti tapi time makan mereka balon sorang. Kepil sana cepil sini kaut sana jentolak sini akhirnya dalam rumah berjuta berbilion tidur atas duit pun salah Umno jugak.

Kepada pengerusi Tabung Haji, CEO YAPEIM, CEO Pusat Zakat atau Pengarah JAKIM dan Para Mufti diberitahukan ada seorang nenek tua miskin di kawasan Sepang yang Ana Ghoib kenali apabila memasak mengambil beras dia akan melebihkan segenggam beras disimpannya di dalam bekas lain.

Kata nenek tua, ini sebagai bekalan jika hujung bulan kehabisan beras.

Malulah melayu muslim berjawatan besar gaji tinggi makan tak kenyang-kenyang dan tidak mengambil pelajaran dari kenyataan Khalifah Umar Al Khattab bahawa jika ada seekor anjing pun kelaparan di tebing sungai Tigris ini bermaksud aku gagal menjalankan tugasku.

Malu dan bodoh terpedayalah puak melayu yang buat perkara salah atas nama kesetiaan parti – tak ubah seperti apa yang dilakukan pembesar Quraish ketika berpakat membunuh Nabi – alasannya dilakukan bersama maka tiada siapa boleh disalahkan.

Susunan risalah Berita Mimpi – Ana Ghoib – Cakap tak guna tembak tak kena, kita jumpa di mahkamah keadilan Putrajaya!

KLIK BACA: Rosmah lindungi Jho Low dapat akses di Putrajaya – Billion Dollar Whale

KLIK BACA: Polis Amar Singh berlakon filem Billion Dollar Whale babak serbu Pavilion

KLIK BACA: Derma RM2.6 bilion – Najib agak-agaklah kalau nak reka cerita dongeng

KLIK BACA: Najib juga berisiko melarikan diri seperti Isa Samad dan Shafie Apdal?

KLIK BACA: Pemimpin Umno tak tahu malu nak bergabung dengan Anwar?

KLIK BACA: Saya tak mencuri simpan berbilion Ringgit untuk kegunaan peribadi – Najib

KLIK BACA: Rekod pemimpin PAS bebas rasuah pecah, Hadi nak kata apa?

Now You Know Dont Say Thank - Comment & Share