Sebuah rumah dikaitkan dengan bekas perdana menteri Najib Razak digeledah polis petang tadi. – Foto Kenneth Tee

Rumah dua tingkat di Jalan P10C, Presint 10, Putrajaya itu dipercayai dijadikan sebagai “rumah selamat” digeladah polis hari ini lapor Malay Mail.

Beberapa anggota polis berseragam dan berpakaian biasa dari Jabatan Siasatan Jenayah Komersial Persekutuan dilihat berada di rumah tersebut kira-kira 300 meter dari Seri Perdana, rumah kediaman rasmi perdana menteri.

Pasukan serbuan polis itu memuatkan beberapa kotak kadbod ke van putih semasa selepas penggeledahan selesai.

“Kita tidak boleh mendedahkan lagi, tetapi kita boleh mengesahkan bahawa serangan telah dilakukan di bawah Akta Pencegahan Pengubahan Wang Haram,” kata sumber yang rapat dengan siasatan tersebut kepada Malay Mail.

Pemeriksaan oleh Malay Mail dari inisial “BPH” yang ditulis di plat alamat di luar rumah mendedahkan bangunan tersebut didaftarkan di bawah Bahagian Pengurusan Harta dan Pengurusan Jabatan Perdana Menteri sebagai kuarters kerajaan.

Seorang jiran yang enggan dikenali berkata penghuni terakhir rumah tersebut ialah Tan Sri Mohd Shukry Salleh, bekas setiausaha sulit Najib yang dilantik sebagai Pengerusi Bank Rakyat pada Januari 2017.

Rumah itu kelihatan digunakan sebagai gudang, berdasarkan longokan kotak yang disimpan di dalam yang dilihat dari tepi jalan.

Polis menyiasat Najib berhubung skandal 1Malaysia Development Berhad sebelum ini telah menyerbu beberapa hartanah yang dikaitkan dengannya. – MRM

KLIK BACA: SPRM serbu SSER, Presiden dipecat, pekerja di arah cuti – Guan Eng

KLIK BACADi mana salahnya apabila blogger A Kadir Jasin 

KLIK BACA: Bukan mudah walaupun ramai tunggu Najib ditangkap, kata Dr Mahathir di Jepun

KLIK BACA: Dr Mahathir mengaku tiada bukti saya curi wang 1MDB – Najib

KLIK BACA: Jho Low serah sendiri surat, PM Tun Mahathir tak beri muka

KLIK BACA: Umno perlekeh lawatan Tun M ke Jepun, Malaysia negara koboi?

KLIK BACA: Teori RAHMAN terbukti benar, Najib Perdana Menteri terakhir UMNO

Now You Know Dont Say Thank - Comment & Share