Pelakon jelita Fathia Latiff mahu menemubual Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak.

Bekas pelajar jurusan undang-undang UiTM, Fathia Latif meluahkan keinginannya untuk menemu bual Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Abdul Razak.

“Saya pernah interview Tun (Dr Mahathir Mohamad) sebelum ni, boleh tak bagi saya peluang utk interview @NajibRazak pulak (Najib)? pleassee? I promise i’ll be good,” tulisnya.

Tempohari, Fathia atau nama sebenarnya Nur Fathia Abdul Latiff, mempersoalkan siasatan yang dijalankan terhadap Dr Mahathir berkenaan laporan Suruhanjaya Siasatan Diraja (RCI) tentang kerugian Bank Negara dalam urus niaga tukaran wang asing (Forex).

“Selepas berpuluh-puluh tahun Tun (Dr Mahathir) berkhidmat pada negara baru nak dakwa? Inilah dinamakan ‘bijak’?” soalnya.

Tidak hanya itu, menerusi statusnya Fathia berkata, jika ‘ingin membuka cerita lama’, siasatan patut juga dibuat terhadap dakwaan ‘sejumlah wang yang dimasukkan ke akaun peribadi individu tertentu’.

“Siasatan perlu dibuat dan ‘keputusannya’ didedahkan kepada umum kerana masih ada persoalan yang tidak dijawab sepenuhnya. Setuju?” soalnya.

Susulan itu Tun Mahathir sendiri secara peribadi mengucapkan terimakasih kepada Fathia dan kagum keberaniannya meski tahu apa akan dilakukan terhadap pembela kebenaran dan penentang kerajaan.

KLIK BACA: Rakyat marah terbeban hutang yang bukan mereka buat, kata Sheila Majid

VIDEO: Peguam negara Donald Trump dedah aset AS$3.5 bilion berkait 1MDB dibekukan

KLIK BACA: Hadiah paling berharga Trump kepada Najib sempena PAU 2017

KLIK BACA: Pelik, Mahathir, Anwar penjawat awam tapi Najib bukan?

KLIK BACAKhalwat berlaku setiap kali Perhimpunan Agung Umno, dedah bekas Puteri Umno

KLIK BACA: Kembalinya gandingan Dr Mahathir dan Anwar paling menakutkan Najib

DIKEMASKININajib selamat kerana 3 tokoh dikhianati, kata Dr Mahathir

KLIK BACA: Pemimpin tidak malu pinjaman bukan diurus Bank Negara tapi bank Yahudi dan terpaksa bayar komisen

Now You Know Dont Say Thank - Comment & Share