Koordinator Deklarasi Rakyat, Khairuddin Abu Hassan mempersoalkan siapakah yang dimaksudkan Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang sebagai penyangak dalam Pakatan Harapan.

Kenyataan media Datuk Seri Khairuddin Abu Hassan dengan sedikit suntingan. | 10 November, 2017

Siapakah penyangak yang Haji Hadi Awang maksudkan di dalam Pakatan Harapan?!

Untuk makluman Haji Hadi Awang dalam PAS terlalu ramai penyangak kini!! Sebab itu kalangan ini mampu beli kereta-kereta mewah dengan nombor-nombor pendaftaran satu angka kerana terlalu mewah dengan dedak haram yang disogokkan kepada mereka!!

Pemimpin-pemimpin PAS termasuk Haji Hadi Awang lagi penyangak kerana sedang menyokong serta bersekongkol dengan parti UMNO yang terlalu korup!!

Pemimpin-pemimpin Pakatan Harapan sedang bertungkus-lumus lawan rasuah dan salahguna kuasa tetapi pemimpin-pemimpin PAS sedang menyokongnya!!

Dulu kata UMNO itu haram!! Segala-galanya adalah haram dari UMNO!! Tetapi kini Hj Hadi Awang boleh tidur sebantal dengan UMNO!! Mimpi pun dah sama dengan pemimpin-pemimpin korup UMNO!!

Hj Hadi Awang jangan berdolak-dalik lagi!! Beliau bertaraf tok guru katanya!! Cuba namakan siapakah penyangak di dalam Pakatan Harapan yang beliau maksudkan itu?!

Takkan Hj Hadi Awang maksudkan dan tuju pada Tun Dr Mahathir Mohamad?!

Tun Dr Mahathir Mohamad adalah tokoh negarawan yang senantiasa membakar diri untuk menerangi penghidupan keseluruhan rakyat!!

Beliau telah hilang segala keistimewaan selaku mantan Perdana Menteri Malaysia selama 22 tahun demi perjuangan untuk menegakkan kebenaran!! Tun Dr Mahathir Mohamad sanggup menghadapi segala kezaliman dari kerajaan kleptokrasi bagi membela rakyat jelata!!

Perjuangan Tun Dr Mahathir Mohamad amat konsisten di dalam memerangi rasuah serta salahguna kuasa di negara kita!!

Tetapi Hj Hadi Awang pula nampak semakin ‘gelong’ sekarang!!

Kita lawan Perdana Menteri yang menerajui kerajaan kleptokrasi; Hj Hadi Awang pula boleh sokong UMNO serta BN!!

Satu dunia dapat melihat kemungkaran serta korupsi pemimpin-pemimpin parti UMNO tetapi Hj Hadi Awang kelihatan semakin akrab dengan kalangan kleptokrat ini!!

Sebab itu saya kata Hj Hadi Awang selaku Presiden PAS pada hari ini sudah gadai prinsip politiknya!!

Cuma Hj Hadi Awang masih mampu memperalatkan agama untuk agenda kepentingan politik PAS kearah meyakinkan orang-orang melayu bahawa mereka ini di kalangan yang islamik!!

Yang islamik adalah pemimpin-pemimpin Pakatan Harapan yang terus berjuang lawan kemungkaran rasuah sepertimana yang dituntut oleh agama islam yang tulen berteraskan Al-Quran serta as-sunnah!!

Ikhlas dari;
KHAIRUDDIN ABU HASSAN
Koordinator
Deklarasi Rakyat
11November 2017 – Sumber DSKAH

KLIK BACA: Datuk Yeop Adlan: Kalau masuk akaun sendiri RM2.6 bilion macam mana ni?

KLIK BACA: Orang asing pinjam nama Melayu beli tanah, kata Tun Mahathir

KLIK BACA: Mahathir lebih bijak dari Najib tidak pernah usik hal berkaitan keperluan asas rakyat.

KLIK BACA: 5 kejayaan Najib yang wajib disebarkan ahli Umno dengan bangganya

KLIK BACA: Clare dedah dakwaan kemewahan pemimpin PAS di mahkamah London – Datuk Kadir Jasin

[signoff predefined=”Disclaimers”][/signoff]

Now You Know Dont Say Thank - Comment & Share