SHAH ALAM: Penyanyi Aliff Aziz akhirnya mengaku sikap curang terhadap isterinya Bella Astillah selepas ditangkap berdua-duaan di sebuah Pusat Karokae, cheras pada khamis lalu.

Aliff dan Bella berkahwin pada September tahun lalu dan baru sahaja dikurniakan seorang cahaya mata lelaki iaitu Mohamad Ayden Adrean, pada 8 Julai lalu.

Aliff Aziz, 26, pelakon dan penyanyi dari Singapura itu berkata, dia tidak mahu menafikan perkara berkenaan, sebaliknya meminta maaf kepada semua pihak yang terjejas kerana kontroversi itu.

“Sebagai manusia biasa saya tidak lepas daripada buat kesilapan dan saya akui melakukan perkara itu atas sebab-sebab yang tidak dapat saya jelaskan.

“Apa yang saya boleh katakan, bertepuk sebelah tangan tidak akan berbunyi. Perkara sebenarnya hanya saya dan dia (Afifah) sahaja yang tahu,” ujarnya.

Aliff yang membuat persidangan media khas berhubung kes itu di Hotel Roof Garden, hari ini lapor portal mStar.

Dalam kejadian kira-kira pukul 4.30 petang Khamis lalu, Bella, 23, bersama ibunya mencari Aliff dan mendapati dia bersama seorang wanita bernama Nur Afifah Nasir di pusat hiburan tersebut.

Aliff ditahan polis pada 2.30 pagi Jumaat dan dibebaskan sehari kemudian selepas isterinya, Bella telah menarik balik laporan polis pada hari yang sama.

Dalam pada itu Aliff berkata, kesilapan tersebut merupakan paling besar yang pernah dilakukan dalam kehidupannya yang mana turut melibatkan beberapa pihak lain.

“Saya harap pihak Afifah tidak berdolak-dalik dan berfikiran sama untuk mengaku bersalah. Pada saya dia tidak perlu untuk menegakkan benang yang basah.

“Kalau niatnya mahu menjaga reputasi, ia sudah pun berakhir,” katanya lagi.

Aliff turut menafikan sekeras-kerasnya dakwaan memukul isteri dalam kejadian tersebut.

Aliff berkata, kecederaan yang dialami oleh Bella adalah akibat pergelutan yang berlaku antara mereka. Malah dia tidak berniat untuk mencederakan isterinya itu.

“Dakwaan saya pukul isteri seperti yang ditulis di akhbar sangat berat buat saya. Saya tidak pukul Bella, malah kenyataannya di dalam laporan itu hanyalah mengasari tanpa sengaja.

“Saya bukan jenis manusia kaki pukul dan tidak pernah sekalipun memukul siapa-siapa dengan sengaja,” ujarnya.

Aliff berkata, dia sekali lagi meminta maaf kepada semua pihak terutama isterinya dan ahli keluarga atas kejadian memalukan itu.

Malah, dia juga meminta maaf kepada keluarga Afifah yang turut terkesan dengan kontroversi berkenaan.

Aliff berkata ia memberi pengajaran berguna buat dirinya apabila dalam tahanan lokap.

“Dua hari di dalam lokap memberi pengajaran bermakna buat saya tentang erti kebebasan. Saya bersyukur isteri juga telah menarik laporan itu dan memberi peluang kedua kepada saya,” jelasnya.

KLIK BACA: Bapa Mahathir bukan Iskandar Kutty tapi datuknya, Marina kecam Zahid

KLIK BACA: Zahid TPM paling lekeh merapu – Shahbudin Husin

KLIK VIDEO: Rahsia Zahid serang Tun Mahathir dijelaskan Zahid Mat Arip

KLIK BACA: Najib hujah ‘ke laut’ sepupunya Hishammuddin ikut keliru

KLIK BACA: Najib ungkit kisah Firaun tangkap orang

Now You Know Dont Say Thank - Comment & Share