oleh Zaidi Mohamad | BHOnline

KUALA LUMPUR: “Hati wanita mana yang tidak tercalar apabila suami sanggup mempertahankan orang lain, berbanding isterinya sendiri?” luah isteri kepada artis yang ditahan polis awal pagi tadi atas dakwaan mengasari wanita terbabit.

Apatah lagi insiden berkenaan berlaku ketika beliau masih lagi dalam tempoh berpantang selepas melahirkan anak sulung mereka, 20 hari lalu.

Insiden yang dilaporkan berlaku di sebuah pusat karaoke itu membabitkan wanita, yang didakwa sebagai bakat baharu, Afifah Nasir.

Afifah juga memberi kenyataan kepada BH Online sebentar tadi, mendakwa beliau berjumpa dengan artis lelaki terbabit atas urusan produksi.

“Memang ada pergelutan dan saya cedera sedikit. Ini juga kali pertama dia bertindak kasar terhadap saya kerana mempertahankan seorang wanita.

“Bayangkan, saya ditinggalkan begitu saja…dia dan pelakon wanita terbabit berlalu pergi meninggalkan premis karaoke itu. Mujur kakitangan di situ membantu saya.

“Kalau tanya soal hati, memang saya begitu terluka. Namun, saya melahirkan zuriatnya. Saya enggan terlalu dibuai emosi kerana tak mahu anak ini hidup tidak berbapa jika terlalu menurutkan rasa amarah.

“Rumah tangga kami pun masih baru dibina. Saya harap ada jalan penyelesaian terbaik dalam hal ini. Selagi boleh dipertahankan, akan saya lakukan.

“Selama ini orang produksi sendiri tahu bagaimana dia melayan saya. Dia memang suami yang mengambil berat dan sayangkan saya.

“Bagaimanapun, lain jadinya selepas dia dan pelakon itu berlakon bersama dalam drama Izinkan Aku Mencintaimu,” kata beliau ketika menghubungi BH Online.

Kata wanita itu, selama suaminya bergandingan dengan beberapa pelakon lain, insiden seumpama itu tidak pernah berlaku.

“Saya hanya berada di lokasi penggambaran pada hari pertama dan kedua. Hari seterusnya, dia sendiri cakap saya tidak perlu menemankannya di lokasi.

“Saya bersangka baik kerana ketika itu saya pun tengah sarat mengandung. Kalau diikutkan, saya masih kuat bergerak walaupun sarat. Saya tak terfikir rupa-rupanya ada sesuatu yang memungkinkan hal ini terjadi.

“Kru produksi drama ini pun tak sampai hati hendak membiarkan hati saya terluka dan kasihankan saya yang berbadan dua. Satu persatu saya mula dapat tahu kisah mengenai pelakon itu yang cuba menggoda suami saya.

“Saya ada bukti paparan skrin perbualan, gambar dia peluk suami saya dan juga video CCTV mereka berpegangan tangan mesra di premis karaoke itu. Jangan cuba nak menafikan kebenaran yang sudah terserlah.

“Kenapa dia yang sudah mempunyai teman lelaki yang kacak sanggup berbuat begitu, seolah-olah mahu merampas suami daripada saya. Apalah yang dia buat sampai suami saya begitu tergila-gilakan dia?” katanya.

Wanita itu berkata, beliau juga pernah merayu kepada pelakon itu untuk tidak mengganggu rumah tangganya.

“Saya pernah menghantar kiriman WhatsApp kepadanya dengan baik. Dia cakap, dia tak ingin pun dengan suami saya. Dia juga cakap sudah ada kekasih kacak. Tapi, akhirnya ‘kantoi’ juga,” katanya. – Source BHOnline

KLIK BACA: Mahkamah Pakistan lucut jawatan PM Nawaz Sharif siasatan kekayaan luar biasa

KLIK BACA: Najib berjaya celah saman Zahid dedah akaun peribadi di AMBANK

KLIK BACA: Tun Mahathir saja mampu kalahkan UMNO – Salahuddin Ayub TP AMANAH

Now You Know Dont Say Thank - Comment & Share