KAJANG 16 Jun 2017: Video seorang lelaki dibelasah beramai-ramai selepas mengeluarkan perkataan ‘kesat’ kepada seorang Anggota RELA Wanita yang bertugas menjaga tempat letak kenderaan di Downtown Reko (Kajang) tersebar di media sosial.

Kejadian yang dikatakan berlaku pada jam 10 malam itu didakwa berpunca apabila seorang lelaki memandu sebuah kereta memaki seorang anggota RELA wanita dengan perkataan ‘bapak kau!’ kerana tidak berpuas hati apabila dilarang melalui sebuah jalan oleh anggota terbabit.

Tindakannya itu menimbulkan kemarahan seorang lagi lelaki yang rupa-rupanya merupakan adik beradik kepada anggota RELA wanita yang sedang bertugas itu.

Menurut Aril Effendi individu yang mengirimkan video tersebut di media sosial, lelaki itu sengaja tunjuk samseng memaki hamun, malah turut mencabar orang supaya memukulnya.

“Akak RELA macam biasalah jalankan tugas depa jaga jalan, jalan tu tak boleh masuk, tak payahlah gagah juga nak masuk, yang mamat ni tunjuk samseng, siap maki bapa orang tu pasal apa?

Lu (kau) salah minta maaf sudahlah, ini lagi tunjuk samseng, cabar orang suruh pukul, lu dengan lu punya aci (awek) sama pailang, kan dah mendapat,” tulis Aril Effendi.

KLIK BACA: Juruterbang Pesawat TUDM Hawk 108 lambai tangan, kata saksi

KLIK BACA: Zulfarhan: Ibu mahu lihat wajah tertuduh dibicarakan kerana membunuh

KLIK BACA: DoJ dedah Jho Low beli barang kemas RM5.5 juta untuk ‘isteri MO1’

KLIK BACA: Peguam Tun Mahathir cabar Najib bantah tindakan DOJ panggil duta AS

KLIK BACA: Cukai dikutip tinggi tapi hutang kerajaan membukit, Dr Mahathir soal mana pergi dana kerajaan

KLIK BACA: Kisah Dr Asri [mufti Perlis] dan makcik miskin jaga 3 anak kurang upaya

KLIK BACA: Media Qatar – Al Jazeera pertahan laporan kes bunuh ALTANTUYA

Tolong Komen & Share