Bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad, dalam lawatan simbolik ke Johor kawasan Parlimen Gelang Patah, Ketua Parlimen DAP Lim Kit Siang.

Dr Mahathir, yang secara peribadi telah mendakwa bertanggungjawab melabelkan imej DAP sebagai parti cauvinis Cina, menerima sambutan seorang bintang di majlis makan malam DAP di Gelang Patah.

Malah seorang ahli DAP meminta Dr Mahathir menandatangani gambar berbingkai pemimpin berusia 92 tahun itu, semasa beliau menjadi perdana menteri.

Dalam ucapannya di majlis makan malam kutipan dana itu, Dr Mahathir berharap hadirin akan bermurah hati dalam membantu DAP dan Pakatan Harapan.

Ia adalah satu perubahan peristiwa yang dramatik, hanya dalam satu kitaran pilihan raya dan Dr Mahathir dalam ucapannya, mengakui bahawa masih terdapat pihak yang tidak dapat menerima hakikat itu.

Mahathir berkata Lim, yang kini Ahli Parlimen Gelang Patah, telah dikritik kerana bersekutu dengan beliau, yang pernah dianggap sebagai seorang musuh ketat.

“Bagi (sesetengah) orang Cina, Kit Siang telah mengkhianati mereka. Bagi (sesetengah) orang Melayu, saya telah mengkhianati mereka. Tetapi kita tidak mengkhianati sesiapa, kita semua untuk rakyat Malaysia,” kata Mahathir lapor KiniTV.

KLIK BACA: “Saya mohon maaf naikkan Najib Perdana Menteri”, kata Dr Mahathir

KLIK BACA: 29 Dalil Kesalahan-kesalahan krusial Kit Siang

KLIK BACA: Tiada TUN disiasat SPRM, kata Ketua Pesuruhjaya 

KLIK BACA: Rasulullah soal Sahabat bagaimana jika kau lihat pembesar mengambil harta?

KLIK BACA: Doa Nisfu Sya’ban oleh Nabi Muhammad yang disuruh Jibril baca dalam sujud

KLIK BACA: Mukjizat perang Badar, ranting kayu Rasulullah berubah jadi pedang

KLIK BACA: Zaid: Ketepi siasatan forex adakan inkuiri pembunuhan Altantuya

KLIK BACA: Johari Ghani berdirilah dengan berani, 1MDB bukan bayar duit poket mereka

Tolong Komen & Share