Kuasa yang ada pada Barisan Nasional (BN) yang ditunjangi oleh Umno membolehkan orang Melayu dan Bumiputera di negara ini menikmati kehidupan yang lebih baik termasuk dalam bidang pendidikan, kata Datuk Seri Najib Tun Razak.

Perdana Menteri berkata Program Jelajah Pendidikan Bumiputera (JPB) 2017 merupakan bukti yang jelas kerajaan sentiasa mengambil berat pendidikan anak Melayu dan Bumiputera terutama dari golongan kurang berkemampuan.

“Kedudukan anak Melayu dan Bumiputera termasuk yang berada di Sabah dan Sarawak dan Orang Asli lebih baik kerana apa?…kerana perjuangan Umno yang bawa perubahan termasuk menerusi program JPB.

“Kalau pihak pembangkang, yang ditunjangi DAP, jangan harap ada program seperti ini akan dilaksanakan mereka. Ini mesti kita faham, apa yang kita lihat hari ini tidak boleh dipisahkan dengan kekuasaan politik kerana inilah yang menentukan kemungkinan segala-galanya berlaku, “katanya.

Beliau berkata demikian ketika berucap melancarkan program JPB 2017 yang dihadiri kira-kira 15,000 orang di Padang Majlis Daerah Bera hari ini. – Bernama

KLIK BACA: Nik Abduh masih mengungkit menyalahkan Tun Mahathir, Pak Lah

KLIK BACA: ‘Tiada siapa dalam Umno dapat menandingi Mahathir’ – Tan Sri Sanusi Junid

KLIK BACA: Saya dulu ketawakan Filipina, sekarang Malaysia begitu, – Musa Hitam

KLIK BACA: Siaran langsung debat Nazri vs Tun Mahathir tanpa syarat apa saja tajuk

KLIK BACA: Kisah Sirul pembunuh Altantuya, hukuman gantung apa perasaannya? Tan Sri Sanusi Junid

KLIK BACA: P Ramlee sindir Umno ibarat sarkis?

KLIK BACA: Anwar meninggal dunia dalam penjara kerana isu peribadi?… – Subky Latif

KLIK BACA: ‘PAS sanggup merangkak kepada Allah daripada dicium Dr Mahathir’

Tolong Komen & Share