oleh Haniff Khatri

WAHAI AZALINA , PERATURAN PEGAWAI AWAM 1993 & AKTA RAHSIA RASMI 1972 ADALAH UNTUK MAMBANTERAS JENAYAH DAN BUKAN UNTUK MEMBANTERAS PENDEDAHAN JENAYAH !!!

Wahai Rakyat Malaysia yang prihatin, Assalamualaikum dan Salaam sejahtera:

1. AZALINA OTHMAN SAID telah dipetik oleh BERITAHARIANONLINE 04.01.2017 sebagai berkata:

“Tindakan tegas perlu diambil terhadap penjawat awam atau bekas penjawat awam yang cuba menggunakan kedudukan mereka untuk membuat kenyataan atau berkelakuan yang boleh mendatangkan fitnah sekali gus memberi persepsi buruk terhadap kerajaan.”

2. PERSOALAN : Apakah itu FITNAH dari segi undang-undang ?? !!!

3. JAWABAN : FITNAH adalah pertuturan lisan (slander) ataupun percetakan bertulis (libel) terhadap sesepihak lain, kandungan pertuturan mahupun percetakan tersebut, yang mana adalah PALSU, TIDAK BENAR ataupun PENYELEWENGAN SALAH FAKTA, yang menjatuhkan martabat ataupun maruah pihak yang satu lagi, di khalayak MASYARAKAT UMUM yang BERFIKIRAN MUNASABAH !!!

4. HAKIKAT SEBENAR : Pendedahan MAKLUMAT yang membongkar SALAHLAKU KERAJAAN mahupun JENAYAH PIHAK ATASAN mahupun KONSPIRASI PENYELEWENGAN JENAYAH, mana-mana individu mahupun institusi Kerajaan BUKANnya FITNAH di sisi undang-undang !!!

Hatta, PERATURAN PEGAWAI AWAM 1993 ataupun AKTA RAHSIA RASMI 1972 tidak boleh diUGUT oleh Kerajaan untuk digunakan bagi tujuan MENAKUTKAN penjawat awam dari mendedahkan SALAHLAKU ataupun JENAYAH ataupun PENYELEWENGAN FAKTA oleh Kerajaan mahupun mana-mana MENTERI ataupun PENJAWAT TINGGI Kerajaan, sama-sekali !!!

5. Justeru, Wahai AZALINA OTHMAN SAID tadbirlah negara dengan berpatuhkan undang-undang, kerana PENYALAHGUNAAN UNDANG-UNDANG oleh Kerajaan menghancurkan validasi kesahihan Kerajaan itu, dan menjadikan Kerajaan itu KERAJAAN GANGSTERISMA, tidak kurang bezanya daripada MAFIA !!! Walhal, GANGSTRISMA MAFIA pula semestinyalah MUSUH RAKYAT !!!

Sumber: Haniff Khatri Abdulla

DEMI AGAMA DAN NEGARA TERCINTA!

HANIFF KHATRI – KENAPA TINDAKAN JENAYAH DI SINGAPURA BERKAITAN SKANDAL 1MDB TIDAK MELIBATKAN NAJIB RAZAK MAHUPUN JHO LOW?

KLIK BACA: “Najib perlu bawa dua saksi penting SRC jumpa SPRM”

DIKEMASKINIPAS – Tangkap KSU tapi tiada tindakan serupa terhadap SRC?

KLIK BACA: Blogger Umno sindir Azalina cuti di Las Vegas 

KLIK VIDEO: OSA bukan untuk cegah pendedahan jenayah, peguam beritahu Azalina

TERBARU: Najib tak sepatutnya guna jet mewah kerajaan bercuti sekarang, kata pembangkang

TERKINI: Mahfuz cadang berhimpun di rumah Bahri, tutup lampu

TERBARU: NOW – Beri perlindungan pada Bahri

DIKEMASKINI: ‘Bahri pegawai kerajaan yang jujur tapi ada yang tidak sealiran?’

DIKEMASKINIJangan cabar saya, kata Datuk Bahri bekas pengarah SPRM

TERKINI: Iblis sangat takut pada Umar Al-Khattab, kata anak Datuk Bahri SPRM

Tolong Komen & Share