Dua tabung derma dan jam randik antik setinggi kira-kira dua meter di Masjid Sungai Kechil, Nibong Tebal dilarikan pencuri awal pagi semalam. — Foto TMMO

NIBONG TEBAL — Dua buah tabung duit dan jam randik antik setinggi kira-kira dua meter di dalam Masjid Sungai Kechil di sini dicuri semalam.

Ketua polis daerah Seberang Perai Selatan Supt Shafee Abdul Samad berkata kejadian pada awal pagi itu disedari tok siak yang kemudiannya membuat laporan polis.

“Pintu masuk masjid hanya ditutup dengan selak dan tanpa dikunci. Tabung-tabung itu berada berhampiran laluan keluar masuk ke dalam masjid,” katanya di sini hari ini.

Beliau berkata pihak polis percaya kejadian itu dilakukan lebih dari seorang individu yang memasuki masjid melalui pintu sebelah tepi yang tidak berkunci.

Sementara itu di Putrajaya, lima remaja lelaki berusia antara 16 dan 19 tahun cedera selepas dirempuh sebuah kereta yang hilang kawalan dan terbabas ketika mereka sedang duduk di atas motosikal di Jambatan Sri Gemilang, Presint 4 di sini awal pagi ini.

Ketua polis daerah Putrajaya ACP Rosly Hassan ketika dihubungi berkata kejadian kira-kira pukul 1.30 pagi itu berpunca daripada sebuah kereta Proton Perdana yang hilang kawalan dan melanggar sebuah kereta Honda Civic.

“Proton Perdana itu seterusnya terbabas dan merempuh 11 motosikal yang diletakkan di tepi jalan. Kelima-lima remaja berkenaan cedera ringan dan dirawat di Hospital Putrajaya.

“Ujian air kencing ke atas kedua-dua pemandu kereta itu adalah negatif. Pemandu Proton Perdana yang berusia 26 tahun ditahan dan sudah dibebaskan dengan jaminan,” katanya lagi.

Menurut Rosly, kes itu disiasat mengikut Seksyen 43 Akta Pengangkutan Jalan 1987. — Bernama

Now You Know Dont Say Thank - Comment & Share

SHARE