Tun Dr Mahathir Mohamad menyerang Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak melalui tulisan terkini di blognya bertajuk “Tunai adalah raja”. – Gambar FMT

Menurutnya, Najib juga adalahkawan kepada ahli perniagaan Low Taek Jho yang dikenali sebagai Jho Low yang mempunyai pengaruh ke atasnya.

“Najib mempunyai penasihatnya sendiri, termasuk tiga Brits (orang British). Dia membayar perunding asing untuk menasihatinya tentang hal-hal kerajaan,” tulisnya di blog popular beliau chedet.cc lapor The Malaysian Insider. – July 2015

Tunai adalah Raja – Cash is King

Oleh Tun Dr Mahathir Bin Mohamad

1. Memang benar apabila Najib berkata beliau tidak melakukan apa yang saya menasihati beliau lakukan. Tetapi itu bukanlah sebabnya mengapa saya mahu beliau meletak jawatan.

2. Semua orang tahu bahawa saya berkempen untuk beliau pada Pilihan Raya Umum ke-13 walaupun dia enggan untuk membina jambatan itu, atau landasan berkembar dan elektrifikasi keretapi. Beliau juga tidak menerima pandangan saya bahawa BR1M dan membawa sepanduk “I Love PM”, “1M4U” dan lain-lain harus dihentikan.

Tidak juga dia terima banyak perkara lain yang saya memberitahunya supaya tidak melakukan atau yang perlu dilakukan jika beliau mahu menjadi popular. Beliau berkata “Tunai Adalah Raja”. Masih saya menyokong beliau semasa Pilihan Raya Umum ke-13 dan selepasnya.

3. Saya tidak meminta beliau untuk berundur sehingga skandal 1MDB itu. Beliau tidak menjawab tuduhan yang dibuat terhadapnya.

4. Najib mempunyai penasihatnya sendiri, termasuk tiga Brits. Dia membayar perunding asing untuk menasihatinya tentang hal-hal Kerajaan. Beliau juga bertanya Singapura sama ada dia perlu membina jambatan atau kereta api berkelajuan tinggi. Apabila Singapura berkata jangan dia ditangguhkan projek-projek itu. Jho Low adalah kawannya dan kelihatan mempunyai pengaruh yang besar ke atasnya.

5. Hakikatnya ialah beliau adalah proksi mereka bukan proksi saya. Jika dia telah berkelakuan sebagai proksi saya, maka tidak akan ada 1MDB dan lain-lain. – Read more chedet.cc

KLIK BACANajib pusing cerita Dr Mahathir mahu anaknya jadi Perdana Menteri

KLIK BACAPRU14: Mahathir-Anwar lawan Najib-Zahid, selamat tinggallah Umno…

KLIK BACA: Penduduk kampung terkejut pendedahan skandal 1MDB dalam ceramah Selamatkan Malaysia

KLIK TERKINITun Mahathir beritahu GUARDIAN akan sokong Anwar jadi PM ketujuh

KLIK BACA: Gempa bumi teguran Allah jawablah…kata Rasulullah SAW

KLIK BACA: “Agamawan diheret pertahan salah laku 1MDB”

[signoff predefined=”Disclaimers”][/signoff]

Now You Know Dont Say Thank - Comment & Share

SHARE