Seorang bomoh mengaku tidak bersalah di Mahkamah Majistret Ampang di Kuala Lumpur, atas dua pertuduhan cuba mencabul dua wanita, bulan lepas.

Rifli Misdi, 55, didakwa menggunakan kekerasan jenayah terhadap seorang wanita berumur 59 tahun, dengan niat hendak mencabul kehormatan mangsa di sebuah rumah di Hulu Langat, Selangor di ibu negara pada 11.30 malam, 19 Feb lepas.

Bagi pertuduhan kedua, tertuduh didakwa melakukan kesalahan sama terhadap seorang wanita berumur 29 tahun yang juga menantu kepada mangsa pertama di tempat, masa dan tarikh yang sama.

Bagi kedua-dua pertuduhan itu, Rifli didakwa mengikut Seksyen 354 Kanun Keseksaan yang membawa hukuman penjara maksimum 10 tahun atau denda atau sebat atau mana-mana dua daripada seksaan itu.

Pegawai pendakwa Inspektor Fauziah Hanim Abuhan menawarkan jaminan RM5,000 bagi setiap pertuduhan dengan seorang penjamin.

Majistret Zulyana Zollkapli membenarkan Rifli yang tidak diwakili peguam diikat jamin RM4,000 bagi setiap pertuduhan dengan seorang penjamin dan menetapkan 4 April depan untuk sebutan semula kes.

-Bernama / Grafik Malaysiakini

[signoff1]

Now You Know Dont Say Thank - Comment & Share